"....De link tussen cijfers en ondernemer...!"

 

De aantallen zelfstandigen groeit gestaag. Soms noodgedwongen, soms eigen baas willen zijn en soms het verwezenlijken van de eigen droom.

Nederland heeft momenteel 1 miljoen zelfstandigen zonder personeel, dit aantal is stijgende. Deze groep is zeer divers. De meerderheid bevindt zich in de leeftijd tussen 35 - 55 jaar. Met name de bouw en zorg zijn goed vertegenwoordigd. De mannen hebben hier de overhand, de vrouwen zijn bezig met een forse inhaalslag.

Iedere ondernemer heeft zijn administratieve verplichtingen. Een correcte administratie ter bepaling van de winst of de vaststelling van de BTW verplichting. Een onduidelijke of "rommelige" boekhouding wordt door de Belastingdienst niet geaccepteerd. Daarnaast is een juiste administratie een stuurmiddel voor de eigen onderneming.

Zelf doen in het kader van kostenbesparing heeft vaak een tegengesteld resultaat. Het verzorgen van een boekhouding is een vak apart. Net als uw vak! Specifieke regels over belastingen, boekhoudprincipes en jaarrekeningenrecht zijn vaak complex. Uitzoeken en toepassen vergt veel tijd. Uren die u wellicht beter kunt besteden aan "ondernemen".

"Schoenmaker blijf bij je leest! ".

Heuvelland Administraties verwerkt met name boekhoudingen van en voor de kleinere ondernemers (zzp, freelance, Vof en de kleinere eenmanszaak). Wij willen de "brug" zijn tussen de cijfers en de ondernemer. Van boekhouding tot en met aangifte BTW en inkomstenbelasting.